Eu cand vreau sa fluier, fluier, din 26 martie la Iasi

Piesa de teatru. Carte. Film. Un traseu reusit si sanatos pentru realizarea peliculei "Eu cand vreau sa fluier, fluier." Pentru cine nu a reusit sa descopere inca povestea,
incepand cu data de 26 martie aveti posibilitatea sa vizionati productia la Iasi.



Filmul, in regia lui Florin Serban, va fi difuzat la sfarsitul aceste saptamani la Cinema Victoria. Pelicula a fost distinsa cu doua premii importante la Festivalul de Film de la Berlin (Ursul de Argint si Alfred Bauer) si reprezinta totodata debutul regizorului roman in lung-metraj.
Presa internationala a laudat productia realizata anul acesta, atat pentru subiectul abordat si pentru maniera eleganta de redare a unei povesti impresionante, cat si pentru jocul actoricesc care a trezit admiratia unui public numeros.
Sinopsis: "Dupa patru ani petrecti intr-un penitenciar pe malul Dunarii, Silviu (interpretat de George Pistereanu) a avansat in ierarhia de dormitor, devenind Jupan. Cu doua saptamani inainte de eliberare, primeste o vizita neasteptata. El afla ca mama lui s-a întors acasa dupa mult timp din Italia si vrea sa il ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile sa gaseasca o solutie."
Intrebat cum a fost sa colaboreze cu detinutii, Florin Serban afirma intr-un interviu ca: "M-a incalzit gandul ca pot sa le dau putina incredere in ei insisi. Societatea arunca foarte repede cu piatra. Sunt de condamnat si isi ispasesc pedeapsa, dar dincolo de asta sunt niste copii care, de cele mai multe ori, au fost privati de minimum de dragoste de care are nevoie un copil. Tot timpul li s-a spus ca sunt ultimii oameni, ca sunt nenorociti, hoti, talhari. In momentul in care te apropii si te uiti la ei ca la niste oameni normali, se deschid."
Felicitari organizatorilor care s-au gandit si la spatiul iesean pentru difuzarea filmului si sper sa ne vedem intr-un numar cat mai mare.Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial: vreausafluier.ro

Articol scris de Oana Filip
http://www.altiasi.ro/film/eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier