Între ochi şi infinit”- expoziţie de fotografie astronomică /Librăria Cărtureşti Arthur Verona/ Bucuresti













Vernisaj 11 mai 2010, Librăria Cărtureşti Arthur Verona

Marţi, 11 mai 2010, ora 19, la Librăria Cărtureşti din str. Arthur Verona nr. 13, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie astronomică “Între ochi şi infinit”, de Cristina Ţintă şi Alex Conu. Expoziţia va fi deschisă în perioada 5-14 mai 2010 şi este organizată de DanaArtGallery.

Expoziţia cuprinde fotografii din domenii variate ale astrofotografiei, de la nebuloase, comete, meteori, eclipse la galaxii, Luna sau peisaje nocturne. Prin această expoziţie, artiştii şi-au propus să atragă atenţia asupra faptului că deasupra noastra se află o lume aparte, accesibilă oricăruia dintre noi, cu condiţia să fie dispus să o cunoască.

Alex Conu şi Cristina Ţintă au lansat acum mai bine de doi ani www.skyphotographers.com, la vremea aceea primul site românesc de fotografie astronomică.

Alex şi Cristina abordează toate domeniile astrofotografiei, de la fotografia astronomică artistică până la cea ştiinţifică.

Alex Conu s-a născut în 1983 şi este coordonatorul Comisiei Foto a Societăţii Astronomice Române de Meteori (SARM) şi membru în juriul Concursului Naţional
de Astrofotografie ASTROFOTO. Fotografiile lui Alex au fost publicate în mai multe reviste româneşti şi internaţionale. De asemenea, a obţinut mai multe premii în astrofotografie, atât în România cât şi peste hotare. În viaţa de toate zilele, Alex este fotograf freelancer specializat pe fotografia de modă. Site-ul lui personal poate fi găsit la adresa www.conu.ro

Cristina Ţintă s-a născut în 1984, şi este membru în Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM). Fotografia astronomică a abordat-o în urmă cu câţiva ani şi a reuşit să câştige câteva premii, atât în ţară cât şi în străinătate. Este prima persoană din România care a reuşit fotografierea evoluţiei eclipselor de Soare folosind tehnica expunerii multiple pe acelaşi cadru de film. În viaţa de zi cu zi, Cristina este consultant în înfiinţări firme pe lângă un birou de avocatură.

Contact: Alex Conu, 0721226723, alex.conu@gmail.com