„Oraşul eşti tu!”/ Staţia de metrou Unirii 2/ Bucuresti


Staţia de metrou Unirii 2 găzduieşte
expoziţia foto „Oraşul eşti tu!”

Ieri, 29 noiembrie, la orele serii, oraşul a coborât la metrou. Mai exact, locuitorii Bucureştiului care s-au aflat ieri în staţia de metrou Unirii 2 au putut viziona câteva fotografii cu şi despre oraşul lor. Cele 50 de fotografii expuse pe stâlpi înfăţişează fie faţa frumoasă a Bucureştiului fie pe cea care cuprinde clădiri de patrimoniu lăsate uitării sau reabilitate după ureche, străzi şi piste pentru biciclişti impracticabile, contraste între clădiri vechi şi noi sau alte elemente urbane ce nu fac cinste oraşului.
Capturile au fost realizate de fotografi amatori, care au răspuns sondajului fotografic lansat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei pe website-ul campaniei – www.orasulestitu.ro – şi au arătat ce îi deranjează şi ce le place în Bucureşti. Expoziţiei „Oraşul eşti tu!” i s-au alăturat şi doi fotografi profesionişti  - Dragoş Brătăşanu şi Ştefan Tuchilă -  ale căror fotografii sunt expuse deasemenea pe stâlpii de la metrou.
Expoziţia fotografică poate fi vizionată până pe 5 decembrie. Organizatorii speră ca fotografiile să scape neatinse actelor de exprimare artistică urbană, deşi chiar la montarea lor un tânăr cu marker a vrut să îşi lase amprenta.
Expoziţia este parte componentă a campaniei de informare „Oraşul eşti tu!”, ce are ca scop normalizarea şi transparentizarea procesului de dezvoltare urbană durabilă. Pentru un oraş cu adevărat urban, cetăţenii pot intra pe www.orasulestitu.ro pentru a afla care sunt mecanismele legale prin care îşi pot (re)câştiga oraşul!
Campania „Oraşul eşti tu!” face parte din proiectul Pateneriat pentru Bună Guvernare III – Capitolul Dezvoltare Durabilă, derulat de ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei, alături de Asociația Salvați Bucureștiul, Centrul de Resurse pentru participare publică, Asociaţia Pro Democrația și Asociația pentru Tranziție Urbană.
Note pentru editori:
Dragoş Brătăşanu şi-a urmat visul de a călători şi de a fotografia partea frumoasă a lumii. În prezent este managerul general şi fotograful  “Travel Academy Of Photography”, călătoreşte cu grupuri de turişti în jurul lumii şi le dezvăluie misterele lumii, vazute prin ochi de artist. Dragoş organizează şi cursuri de Marketing În Fotografie, în care face publice secretele fotografilor de succes, aceleaşi informaţii care l-au purtat din Antarctica până la Polul Nord. Motto-ul după care se ghidează este "Întotdeauna Urmez O Cale Cu Inima."
Ştefan Tuchilă este arhitect, fotograf şi jurnalist de arhitectură. Absolvent al Ecole d’Architecture de Paris Belleville, Ştefan Tuchilă locuieşte la Paris din 2004, unde profesează în cadrul unui birou de arhitectură. Corespondent în Franta al revistei „Arhitectura”, continuă să studieze de la distanţă Bucureştiul, acordând o atenţie deosebită efectelor intervenţiilor contemporane asupra ţesutului existent şi situaţiei spaţiului public la nivelul oraşului. A expus în cadrul unor serii de expoziţii individuale sau colective în Bucureşti, Paris, Veneţia, Viena, Zurich, Rotterdam, Cluj, Barcelona şi Luxemburg.
Contact:
Mihaela Voda, Coordonator proiect, More than Pub
Tel: 0749 033 346; E-mail: mihaela.voda@morethanpub.ro
Irina Zamfirescu, Coordonator proiect, ActiveWatch – Agenţia de Monitorizare a Presei
Tel: 0727 736 572; E-mail: irina@mma.ro

http://www.orasulestitu.ro/