Tinerele pictorite romance Bodea, Slimovski si Ugron la Strasbourg Art Fair


Noul val al pictorilor romani, representat de Galeria de Arta Contemporana D’Ancona Budis din Bucuresti, a suscitat o atentie deosebita la St-Art, Targul de Arta din Strasbourg, Franta, care si-a inchis portile ieri seara.
Criticii de arta au notat calitatea lucrarilor prezentate de Galerie, in timp ce presa internationala remarca “atmosfera onirica ingrijoratoare” ce se detaseaza din uleiurile alb-negru ale Alinei Slimovski. Slimovski, impreuna cu Alexandra Bodea si Ugron Reka au cucerit de asemenea inima publicului francez si german, care le-a cumprat mai multe dintre lucrari.
In opinia organizatorilor targului, un astfel de succes este foarte rar pentru niste pictorite tinere care sunt prezentate pentru prima oara si vin dintr-o tara despre care se stiu foarte putine lucruri.
Galeria de arta D’Ancona Budis Art Gallery din Bucuresti este o prezenta noua dar remarcata pe scena romaneasca de arta, organizand in acest an o mare expozitie a recentelor sculpturi ale lui Marian Zidaru si prezentand in vara lucrarile faimoasei pictorite japoneze Toshiko Tochihra intr-o expozitie venita de la New York.
Pe 15 decembrie, Galeria, situata pe Str Uruguay 27 in Sector 1, Bucuresti, va prezenta o expozitie personala a lucrarilor Alexandrei Bodea.