Zeppelin 26: Premiaţii Bienalei de Arhitectură, catalogul BAB10 şi lansarea Urban Report

Zeppelin 26: Premiaţii Bienalei de Arhitectură,
catalogul BAB10 şi lansarea Urban Report

O întâlnire cu medaliaţii Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010 care îşi prezintă proiectele câştigătoare şi ideile din spatele lor. Cum văd ei direcţiile în care ne dezvoltăm, cum se raportează la practica actuală din vest sau din est, care este cheia reuşitei în contextul românesc şi oricare alte întrebări ne mai vin în minte, aşteaptă răspunsul în această întâlnire-dezbatere.

+ lansarea catalogului Bienalei de Arhitectură Bucureşti 2010

+ SPECIAL: lansarea proiectului URBAN REPORT: o platformă de teorii şi discursuri critice, proiecte, practici şi transformări urbane post '89 în ţările din centrul şi sud-estul Europei. Patru organizaţii din România, Bulgaria, Ungaria şi Serbia, într-o coproducţie culturală în premieră. Proiect finanţat de ICR prin Programul Cantemir.

Cel mai dens zeppelin de câţiva ani încoace va avea loc vineri, 10 decembrie, la TNB, sus la GALERIA ¾ , de la ora 18.30 până seara târziu. Intrarea este liberă.

*Galeria ¾ - este un spaţiu care aparţine MNAC şi se află în clădirea Teatrului Naţional Bucureşti, intrarea din strada Nicolae Bălcescu, nr. 2.

Organizatori: Zeppelin, revista Arhitectura
Sponsori: Legrand, Bel Profile
Parteneri media: Cărtureşti, Modernism.ro
Cu sprijinul: MNAC


 
Urban Report
Patru organizaţii din România, Bulgaria, Ungaria şi Serbia
O platformă de teorii şi discursuri critice. Proiect finanţat de ICR prin Programul Cantemir.
Proiecte, practici, transformări în Europa centrală şi de sud-est

Toate ţările din regiune împărtăşesc retragerea bruscă după 1989 a controlului politic din coordonarea dezvoltării urbane, explozia de iniţiative private, spontaneitate urbanistică şi arhitecturală rezultată în dezvoltări informale, disoluţia comunităţilor, iar pe de altă parte energii şi potenţial nebănuit, entuziasm pentru piaţa liberă, acces la resurse şi informaţii, liberă circulaţie.
Fosta Europă de est va deveni o suburbie conectată la reţele de tip second life şi producând economii paralele deteritorializate, sau se va îndrepta către un tip nou de asamblaj de societăţi critice, autoorganizate, mult mai elastice şi gata să coopereze cu alte entităţi similare pentru prosperitatea membrilor săi? Un posibil model şi nu doar o eternă zonă-problema? Urban report inventariază şi analizează aceste previziuni.
Lansarea proiectului va avea loc vineri, 10 decembrie, în cadrul evenimentului Zeppelin 26 care va avea loc la Galeria ¾, etaj 3, TNB. Intrarea este liberă.