Artist Link - Remus Grecu

Remus Grecu, s-a născut în anul 1976 la Constanţa. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, secţia pictură la Universitatea de Artă din Bucureşti. În momentul de faţă traieşte şi lucrează la Stockholm.
Brian-Price,-140-x-100-cm,
charcoal-and-colored-pencil-on-paper,-2011
Dintre cele mai recente expoziţii personale amintim expoziţia „Silent Faces” care a avut vernisajul la Galeria Anaid, Bucureşti pe 10 martie 2011.
În anul 2009 a avut loc la Staedel Art Museum din Frankfurt expoziţia personală intitulată „Contemporary Beauty Ideals.
Remus este un artist perzent atât în galerii din Romania cât şi în cele din străinătate, drept dovadă în anul 2011 a participat la numeroase expoziţii de grup dintre care amintim: 
-„November”  Festiviteten Gallery, Brustad, Norvegia;
-„Silence Kills”  Art Yourself Gallery, Bucureşti;
-„FeminitARTE” Art Yourself Gallery, Bucureşti;
- „Young Art goes Gotland” Gotland, Suedia;
-„The most forbiden” , Sture Library, Stockholm.

Richard-Finn-140-x-110cm,
-charcoal-and-colored-pencil-on-paper.

„În Silent Faces Remus Grecu aduce în discuţie o imagine pe care ocolim s-o cunoaştem. Imaginea acelor indivizi dezumanizaţi, însemnaţi prin comiterea păcatului suprem. Artistul pornind de la psihopatologia crimei şi studiile fizionomice semnate de Rodney Davies realizează o serie de portrete mute. Remus Grecu nu critică, nu judecă şi nu dă verdicte. Priveşte. Raportarea lui este formalistă. Desenează cu un realism rece, puternic şi foarte riguros construit. Expoziţia „Silent Faces” ne provoacă pe toţi să privim criminalii în ochi. Cu sânge rece.” 
Curator: Valentina Iancu




Desen-8,-Allgier-,murdered-a-corrections-officer,
creion-pe-hartie,-2010,--105,5x117cm, 2010
În ceea ce îl priveşte pe artist acesta declară că îl interesează să dea o anumită stare imaginilor create, fiind preocupat în special de latura psihologică a personajelor.
În proeiectul “Silent Face”, artistul sondează psihologia criminalului sub forma unor desene ce “provoacă mintea” fară a da verdicte şi  fără a critica în vreun fel.
În majoritatea proiectelor sale, Remus abordează teme extreme cum ar fi psihologia criminalului, claustrofobia sau prostituţia. Angoasele prin care trece omul şi efectele produse de aceste experienţe sunt motive des întâlnite în  creaţia artistului.
Desen-15,-eddie-dixon-,
Cocaine,Sell,Man,Deliver,Possess,
creion-pe-hartie,-107,5-x-85cm,-2011
Portrait-of-Johnathon-Gus,
109-x-91cm,-pencil-on-paper,-2011


The-girl-and-the-fallow-deer
.150-x-115cm.-charcoal-on-paper.2011
The-girl-and-the-coyote.
145-x-100cm.charcoal-on-paper.-2011




















The-encounter.-150-x-110cm.-oil-on-canvas,-2011




















Pentru mai multe detalii  va rugam sa contactati artistul: