Artist Link- Alex Badea


Alex Badea s-a nascut la Galati in 1988. 
Este absolvent al Facultatii de Arte Plastice, sectia pictura, din cadrul universitatii “George Enescu” – Iasi, actualmente student la masterat anul II.
A participat la diferite concursuri nationale si internationale, premiat la olimpiade in Timisoara si Cluj.
Dintre expozitiile de grup amintim :
2011- “Atelier 35” Hotel Europa”, Iasi
2010- “Erotica” Galeria “Dana”, Iasi
2009 - “Escala” Teatrul muzical, Galati

Preocuparile lui Alex Badea sunt in special in zona picturii insa reuseste sa combine cu succes diferite elemente specifice benzii desenate inspirate din cultura pop. Culorile stridente, uneori cu nuante fosforescente folosite in desenele sale transmit energii si stari intense.


“Sunt permanent atras de experiment, desi constanta ramane pasiunea mea pentru pictura in ulei. Sunt de parere ca prin curiozitatea permanenta de a experimenta tehnici noi sau de a schimba periodic abordarea tematica, ma aflu pe o scara a progresului, atat tehnic cat si conceptual. Cel mai amplu proiect pe care l am realizat s-a numit “Lumina – o stare de spirit”, care a fost de fapt proiectul de licenta pe care l-am sustinut la finele anului 3 de facultate. La acest proiect am lucrat un an, realizand 10 panze ce infatiseaza diverse experimente pe tema luminii. A fost foarte constructiva aceasta cautare, am invatat de fapt cum sa pictez.

Actualmente realizez o serie de lucrari, in special portret, intr o maniera pop, prin care incerc sa surprind trairile interioare ale personajelor. Imaginile realizate sunt caracterizate in cea mai mare parte de erotism si dramatism, mergand pe o linie foarte actuala in sensul framantarilor si a emotiilor exprimate. Din punct de vedere plastic, aspectul pop este evident deoarece folosesc contraste cromatice puternice, contururi clare si suprafete decorative, urmarind sa transmit ceva din atmosfera “digitala” , poate artificiala a prezentului in care traim. Sunt lucrari concepute spontan, ceea ce insemna ca exista o implicare afectiva destul de personala sau o reflectare a experientelor recente din viata mea. Sunt pasionat de arta pop si de banda desenata, de aceea ma folosesc si de text pentru a accentua expresia dorita.



Sunt de parere ca binele si raul, pozitivul si negativul fac parte din viata noastra in egala masura si de aceea satisfactia mea este sa observ cum oamenii se bucura cand se regasesc sau rezoneaza cu arta mea. Cu siguranta viata si arta sunt doua lucruri diferite, insa important este ca ele sa se intersecteze si sa produca emotii deosebite. ”

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul artistului: http://alexbadealll.tumblr.com/