TEODORA BICESCU- JUMPK, Galeria Konstant, Oradea


TEODORA BICESCU

10 mai, 2012 – 10 iunie, 2012

Vernisaj: joi,  10 mai orele 18-22

Curator: Constantin Costea

Galeria Konstant are plăcera să anunţe expoziţia personală a artistei Teodora Bicescu n.1987.

JUMPK este un proiect care întruneşte o serie de 8  picturi de dimensiuni diferite, variaţiuni la aceeaşi temă  ilustrând personaje surprinse în săritură gen Parkour.

Surprinderea corpului în aer prin fotografiere şi transpunerea în pictură reprezintă o preocupare mai veche a Teodorei. Acesta este fotografiat exact în punctul cel mai înalt, adică în “punctul mort”, producând o  senzaţia de decorporalizare, acest sentiment este oarecum accentuat în lucrările de pictură. Este secunda de eliberare a corpului de constrângerile cotidiene, forţele fizicii, atracţia gravitaţională. Surprinde momentul  de evadare pe care acesta reuşeşte să îl “fure” din traiectoria pe care o execută prin săritură. Momentul în care corpul şi mai ales anatomia umană este practic transpusă într-o stare amorfă. Acest timp poate fi asemuit foarte simplu cu timpul mort al pistonului unui motor cu ardere internă, timpul scurt în care acesta aşteaptă ca bujia să aprindă gazul pentru a-l mişca din nou.

Surprinsă astfel, figura umană acumulează suma a multiple posibilităţi de interpretare, oscilând între relatarea directă şi posibiliatea interpretării, purtând un stigmat de neutralitate, un sentiment pregnant de aşteptare încărcat de tonalităţi colorate, simplificate, izolate în genere de background-uri albastre.

C. Costea

Galeria Konstant.ro

Piata Tineretului nr. 1.
Oradea 410526, Romania

Address: Piata Tineretului no. 1. Oradea, Romania