ATELIER DE PICTURĂ / Elite Art Gallery


ATELIER DE PICTURĂ
10 ianuarie – 2 februarie

Elite Art Gallery vă invită Joi, 10 ianuarie, ora 18.00, la vernisajul expoziţiei „ATELIER DE PICTURĂ”. Cei treisprezece artişti: Teona Antonescu, Nicolae Badiu, Dragoş Constantin, Cristian Diţoiu, Corina Dobre, Marian Dobre, Ana Maistru, George Mircea, Cosmin Movilă, Maria Nichifor, Valeriu Paladi, Ana Petrovici-Popescu şi Alexandra Stoica sunt reuniţi de către binecunoscuţii pictori şi, în acelaşi timp, profesori Mihai Sârbulescu şi Horea Paştina.

Arta nu poate şi nici nu are dreptul să rămână în hibernare, să închidă ochii nepăsătoare, lăsându-se subjugată, sedusă şi în cele din urmă abandonată. Îşi asumă riscul de a fi greşit interpretată, de a rămâne neînţeleasă în pofida accesibilităţii sale. Poate fi arătată cu degetul şi pusă la stâlpul infamiei, dar singura sa vină, dacă poate fi numită astfel, este capacitatea de a purifica, de a decoperta lumea de mantia albă a superficialului.
Cel mai dificil lucru pentru un artist este să se despartă de arta lui. Însă o face, mai mult sau mai puţin conştient, chiar din momentul în care pensula a întins prima pată de culoare. Cea mai plăcută formă a despărţirii sau, mai bine zis, cea mai puţin deranjantă, poate fi atunci când lucrarea în cauză joacă rolul unei amintiri nu doar a imaginii reprezentate ci şi a efortului creator depus în atelierul său de pictură. Astfel, opera aparţine în egală măsură picturii şi pictorului, evocă stări, clipe, atitudini irepetabile şi oferă contrastul necesar la mult prea vastul ocean al uniformităţii. Abia în momentul când a produs o mişcare, fie ea cât de măruntă, în cel care o priveşte, arta începe cu adevărat să trăiască.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 10 ianuarie – 2 februarie, de luni până vineri de la ora 11:00 la ora 19:00, iar sâmbăta de la ora 10:00 la ora 14:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15.

ELITE ART GALLERY este un proiect al Asociaţiei ELITE ART Club UNESCO, iniţiat în 2008 în urma dezvoltării proiectului PICTORI DE AZI LA BALCIC şi se doreşte a fi o modalitate modernă, atractivă şi interactivă de a pune la dispoziţie servicii care ţin de domeniul artei: expoziţii şi vernisaje, consultanţă, impresariat artistic.      

Adrian Apostol