7 noiembrie 2013
Asociația Culturală Art Act organizează joi, 7 noiembrie, de la ora 18:00, vernisajul expoziției The Cutting Edge 2nd Edition, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Expoziția va reuni lucrările a 22 de artiști emergenți, studenți ai unor universități de prestigiu din Europa.
Vor lua cuvântul, în cadrul vernisajului, prof. univ. dr. Ioan Sbârciu, președintele Senatului UAD Cluj-Napoca și Călin Stegerean, director al Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.
Asociația Culturală Art Act ‒ prin programul Tineret în Acțiune ‒ a organizat The Cutting Edge 2nd Edition, proiect ce a adus împreună 22 de tineri artiști pentru o serie de workshop-uri și discuții menite să dezvolte conștiința asupra problemelor de mediu. Schimbul de experienţă internațional a avut loc între 5 și 14 august la Beliș, în județul Cluj şi a implicat artişti din România, Italia și Spania.
Expoziția The Cutting Edge 2nd Edition este rezultatul celor zece zile ale evenimentului, toate lucrările fiind create în intervalul petrecut de artiști la Beliș. Tematica principală a lucrărilor a surprins aspecte legate de mediu și interacțiunea omului cu acesta.
Schimbul de experiență a reunit artiști din Barcelona, Cluj-Napoca și Verona, într-un cadru natural şi s-a constituit într-o serie de sesiuni de lucru menite să creeze un dialog între tehnicile de lucru specifice și elementele culturale distincte.
Pentru mai multe informații, vă stăm la dispoziție la: dacian.pascuta@artactmagazine.ro și contact@artactmagazine.ro.
Proiect finanţat prin Programul Tineret în Acţiune.
Promotori: Asociația Culturală Art Act - Cluj-Napoca, Associazione Culturale Incorniciarte - Verona, Taller d´Art, Cultura í Creació - Barcelona.
Parteneri: Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Primăria Comunei Beliș, Remixt Flo, Pensiunea Milexim, Rembrandt Art Centre.
Parteneri media: Art Act Magazine, TVR Cluj, Radio România Cluj, Radio Renașterea, Evenimente în Cluj, Onlinegallery.ro, Slicker.ro, ArtLine.ro, Deco și Eco.
Asociația Culturală Art Act a luat ființă în anul 2007, în Cluj-Napoca, și este o organizație non-guvernamentală, fără scop patrimonial. Dorind să protejeze și să promoveze conceptul de cultură, Asociația și-a concentrat activitatea în jurul organizării de spectacole, expozițiilor, festivalurilor și lansărilor de carte, promovării tinerelor talente, editării, tipăririi și difuzării de cărți, reviste, albume, diverse publicații din domeniul artistic, plastic, audio-vizual și literar.