Adriana Bădoi - WHERE TO?, Asociaţia Culturală Minerva, Cluj

Expozitie de pictura, WHERE TO?, 4 Noiembrie 2013, ora 19.00
Asociaţia Culturală Minerva,
Sala Cs. Gyimesi Eva
Cluj 

Asociaţia Culturală Minerva va găzdui in data de 4 Noiembrie 2013, începând cu ora 19.00, vernisajul expoziţiei personale de pictură „WHERE TO?” realizată de Adriana Bădoi.
Întrebarea se referă la ideea de mişcare şi traseu identitar al locuitorilor României. Este o întrebare care nu primeşte un răspuns în lucrări, ci marchează o stare perpetuă a locuitorilor acestui teritoriu: a unei nevroze specifice şi a înclinaţiei spre a asculta şi a imita – stare la fel de actuală acum (într-un timp al globalizării şi al emigrării în masă) ca şi întotdeauna.
Lucrările urmăresc această “neschimbare” a românilor, abservată atât în temperamentul şi acţiunile lor  de-a lungul istoriei până în prezent, cât şi în obiceiurile aşezărilor rurale (în România, ponderea locuitorilor din mediul rural este printre cele mai ridicate din Europa).
În felul în care sunt redate personajele vor putea fi observate trimiteri la ideile de identitate, de memorie şi de prezenţă a unei nevroze de grup: lipsa de claritate a contururilor, ilustrarea unor grupuri de oameni a căror motiv de a se aduna împreună este incert, răzuirea expresiilor unora dintre personaje, aşezarea cu spatele către privitor a multora dintre ele evidenţiând o negare, o excludere, sau chiar prezenţa ruşinii.