ART HUB TALKS ediția #4 Invitată Ioana Ciocan Tema ediției: ”Arta în spațiul public”


ART HUB TALKS ediția #4
Invitată Ioana Ciocan
Tema ediției: ”Arta în spațiul public”

ART HUB Talks este seria de dezbateri pe teme artistice și sociale ce au loc săptămânal la ART HUB având ca invitați cei mai activi artiști, curatori și manageri culturali ai momentului. Dezbaterile au ca punct de plecare teme precum implicarea politică a artistului, impactul social al artei, provocările specifice activității artistice, accesul la finanțări publice, transparența instituțională etc.

Cea de-a patra ediție ART HUB Talks o are ca invitată pe artista Ioana Ciocan și va avea loc miercuri, 13 noiembrie 2013, la ART HUB, începând cu ora 19.00. Tema discuției va fi arta în spațiul public.

Ioana Ciocan este artist vizual și coordonator al programelor de artă în spațiul public Proiect 1990 (Piața Presei Libere-București), S P A M (Parcul Carol I-București) și curator al programuluiSculptură en plein air-ul Aiurart. Proiect 1990 accentuează interesul Ioanei Ciocan pentru arta de propagandă, dar și dorința artistei de a revitaliza un spațiu din București cu o mare încărcătură istorică. Artiștii invitați de Ioana Ciocan să expună în Proiect 1990 au reușit, în peste trei ani de zile, să creeze o nouă identitate a soclului lui Lenin. Tema relaţiei artei cu totalitarismul, cu presiunea politică şi a produsului artistic menit să susţină cauze mincinoase, care tinde să se pună în slujba unor mesaje capacitante politic, într-un context istoric dat, nu poate fi neglijată. Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza de Romul Ladea și Lenin de Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoșoaia, printr-un parteneriat încheiat cu Primăria Municipiului București.

Accesul la dezbatere este gratuit dar se face doar pe bază de înscriere via email la arthub107@gmail.com în limita locurilor disponibile.

ART HUB este o galerie de artă orientată către sprijinul debutului, experimentului și schimbului cultural funcționând totodată ca spațiu de lucru pentru management cultural. Proiectul a demarat pe 1 martie 2013 sub egida Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane.

Fb event: http://www.facebook.com/events/621522037870224