AN INDIFFERENCE MAP / Galeria apARTe / 23 mai - 6 iunie 2014

GALERIA apARTe a Facultății de Arte Vizuale și Design vă invită la deschiderea expoziției AN INDIFFERENCE MAP / O HARTĂ A INDIFERENȚEI organizată în parteneriat cu Academia de Arte din Bergen, Norvegia.
Deschidere: Vineri, 23 mai 2014, ora 18:00

Galeria apARTe
Str. Sărărie nr. 189, Iași, Romania

----------------------------------------------------------------------------------
AN INDIFFERENCE MAP / O HARTĂ A INDIFERENȚEI

Silvia AMANCEI (RO) | Lasse ÅRIKSTAD (NO) | Bogdan ARMANU (RO) | Hidemi NISHIDA (JP) | Egil PAULSEN (SE) | Alexandru RAEVSCHI (MD) | Ionuț TOMA (RO)

Pornind de la dezvoltările actuale ale unor noi paradigme ale modernității, esența umană a trecut prin suficiente schimbări, atât în privința aparențelor cât și în privința unei încercări de menținere interioară.

Aceste modificări se reflectă în schimb asupra reprezentanților acelor civilizații umane care ghidează interesele economico-financiare ale corporațiilor intercontinentale și care determină procese de alterare continuă a spațiilor geopolitice în lume.

Ca urmare a motorului factorului uman orice teorii economice care apar pe parcurs par nefondate. Recent, în ciuda avansării unor măsuri protective în mediile economice, se remarcă un sens latent al intereselor de lobby. Prin urmare, aceasta deschide o viziune de perspectivă asupra unor schimbări care au început în prezent să se manifeste în descoperirile celor care reprezintă.

Rezultatul nu se lasă așteptat în expunerea eficientă a agresivității asupra oamenilor care trăiesc în teritorii supuse disputei prin mijloacele războiului, sau sub diviziunea unor state cândva uniforme în state mai mici și mai slabe; caracterul umanitar nu va fi de folos doar țărilor separate, ci întregilor regiuni (cum sunt de exemplu Europa de Est, continentul african, regiunea de est și alte zone interesate).

În plus, nu va fi deloc surprinzător, dacă, într-un timp relativ scurt, o parte a hărții lumii va reprezenta un mozaic cu totul diferit acoperit de schimbări pozitive ale unei evoluții socio-politice.

(text de Alexandru Raevschi)

Expoziția este deschisă până pe 6 iunie 2014.

Coordonatori expoziție: Dan Acostioaei, Alexandru Raevschi

Cu sprijinul Academiei de Arte și Design din Bergen, Norvegia

Universitatea de Arte "George Enescu" Iași
Facultatea de Arte Vizuale și Design