Bogdan Marcu „US and THEM” / Galeria de Artă „N. N. Tonitza”, Iasi

Începând cu data de 1 iunie 2014 simezele Galeriei de Artă „N. N. Tonitza”, U.A.P.R.- Filiala Iaşi găzduiesc expoziţia de artă vizuală US and THEM”.
Artistul Bogdan Marcu aduce în atenţia publicului  studii personale prin care își etalează conceptualizările plastice aducând în prim-plan reflecții concretizate în interpretări care redau natura dictatorială a regimului comunist, tendința de anihilare a personalității și uniformizare a membrilor societății vis-a-vie de mentalitatea societății democratice contemporane construită pe represivitate și îndoctrinări totalitariste.
Plasticianul şi-a propus realizarea unor modele experimentale în spaţiul expoziţional care recompun perioade istorice și invită vizitatorii să vizualizeze reminescențe  ale conceptului politic de “comunism”, de reprimare  a claselor sociale  și  dezvoltare a proletariatului.
Evenimentul expozițional este un manifest care invită vizitatorii să-și amintească de sentimentul de patriotism, de conceptul de responsabilitate socială, încurajând totodată perpetuarea și dezvoltarea societății românești contemporane către prosperitate și progres.
Vernisajul evenimentului va avea loc marți, 3 iunie 2014, ora 18.00. Prezintă conferențiar univ. dr. Emanuela Ilie.
Expoziția poate fi vizitată  în perioada 1 – 10 iunie 2014,  între orele 10.00 – 17.00. Intrarea liberă!                      
             Evenimentul  susține proiectul “Iași - Capitală Culturală Europeană.”


                                                             PR & coordonator promovare mass-media, Carmen Sîrbu