Foto/ Expozitia de new media SECVENTE/ Galeria Cupola/ Iasi


Artisti: Emanuela Boros/Daniela Palimariu/ Andrei Nacu/ Laura Aparaschivei/ Catalina Eni/Alexandru Gheorghita/ Cosmin Racianu/Razvan Ghindauanu/Rikke Ehlers Nilsson/ Paul Gradinaru/Alex Maxim/Andrei Cozlac.

Coordonatori proiect:Lavinia German si Bogdan Teodorescu

Expozitia Secvente propune o extrema personalizare a raportului dintre autorul lucrarii si privitor. Relatia e direct intima, interogativa mai curand decat revelatoare. Nu ajungi sa cunosti problematici, ci mai curand moduri de adresare.
Mai mult cei care fotografiaza sau filmeaza invata despre ei insisi. Iar cei care privesc se pot surprinde intrebandu-se ce se poate afla din aceasta experienta vizuala mediata de imagine.

Nu avem un traseu, ci prestatii individuale care fac din fiecare privire un eveniment.Videografii si fotografii comunica personal idei, sentimente, conceptii, afectivitati, sesizari, observatii, secvente.Unele fotografii sunt tablouri, altele sunt extrase cinematografice, altele sunt compozitii de jazz, altele sunt studii de design, iar altele sunt retorici arhitecturale.

Relatia speciala a videografului si fotografului cu propria sa practica, lucrul cu el insusi/ea insasi in momentul conceperii, producerii si contextualizarii video-ului si fotografiei devine tema de interferenta cu privitorul care poate pune punct dupa fiecare vizionare. Nu avem de-a face cu un traseu, ci cu stationari in care nu se asteapta ceva, ci se comunica in tempo andante sau vivace sentimente sau argumente vizuale.
Catalin Gheorghe