Atelier #0 / Galeria Posibila, Bucuresti

Galeria Posibila in colaborare cu Asociatia Jumatatea Plina si Universitatea de Arte Bucuresti
va invita duminica, 8 mai, la ora 16.00, la vernisajul expozitiei
Atelier #0
Galeria Posibila, str. Popa Petre, nr. 6, Bucuresti





Procesul de documentare premergator productiei unei lucrari este un pas firesc si necesar. Adeseori, cele doua etape isi negociaza spatiul in cadrul expozitional: cercetarea documentara - arhive, interviuri, dezbateri sau prezentari - versus lucrarea de arta care ocupa galeria intr-un mod muzeal, fiind tinuta departe de interogarea la care ar putea fi supusa.

Confruntand opt demersuri intr-un singur context si un singur spatiu, expozitia Atelier #0 mediaza intre procesul documentar si cel de productie, punand in lumina variatele forme in care se poate contura o lucrare. Exploatand realitatea mediata, proiectul se rasfrange asupra sursei de pornire.

Fiecare lucrare pune in discutie atat imaginea pe care media o creeaza despre subiect, cat si modurile in care poate fi reconstruita aceasta imagine, dialogul generand noile locuri de intalnire ale cercetarii si productiei. De la intervievarea studentilor straini in Bucuresti la grupul care realizeaza o meta-analiza a dinamicii interne a grupului, lucrarile construiesc o documentare a prezentului ce inca se modifica, demersul de cercetare urmand a fi continuat pana la noile intersectii cu productia.

Dinamica peretilor proiectului documentar a avut o sursa de inspiratie in lucrarea "The Wall Project" a Ioanei Nemes, pe care ne-am fi dorit sa o avem ca invitata in luna mai, dupa rezidenta ei de la New York, pentru o discutie cu studentii implicati in proiect. Din nefericire, ea nu se va mai intoarce niciodata printre noi si ii vom simti mereu lipsa.

Atelier #0 este rezultatul atelierului de serigrafie propus de Asociatia Jumatatea Plina studentilor departamentului Foto-Video al Universitatii de Arte din Bucuresti, desfasurat in aprilie - mai 2011 la Galeria Posibila, cu sprijinul financiar UNArte.

Proiect initiat de Alexandra Croitoru / Atelier condus de Anamaria Pravicencu si Octav Avramescu / Expozitie coordonata de Dan Angelescu.

Participanti: Elena Albu, Petru Anton, Cristina Antoniu, Emil Avasilichioaiei, Serioja Bocsok, Maria Bretan, Maria Burachu, Andreea Cioran, Constantin Cojocaru,  Roxana Constantinescu, Catrinel Cotae, Alex Galmeanu, Irina Ghenu, Mircea Gheorghe, Delia Gheorghiu, Dora Hrund Gisladottir, Nicoleta Hutanu, Camelia Iordan, Andrei Ivan, Sergiu Lazar, Serban Manta, Adrian Mihaiu, George Mocanu, Mihaela Nazarie, Ionut Negrila, Alexandru Nelu, Mario Oprean, Oana Rad, Bogdan Rauta, Alfred Schupler, Vladimir Simion-Boeriu, Ana Staicu, Cristina Stroescu, Delia Stirbu, Liliana Zaharia.

Expozitia poate fi vizitata in perioada 12 - 15 mai, intre orele 16.00 - 20.00.

Galeria Posibila, str. Popa Petre, nr. 6, Bucuresti, www.posibila.ro