VEDERE deASUPRA LUMII - Un nou proiect expoziţional la Galleron!

Luni 12 decembrie 2011, ora 19.00, Synchro Art vă invită la Grand Café Galleron, din strada Nicolae Golescu, numărul 18A (în spatele Ateneului Român), la vernisajul expoziţiei de grafică VEDERE deASUPRA LUMII semnată de Gabriel Manolescu.
Invitatul de onoare al lui Gabriel Manolescu, cel ce va deschide oficial expoziţia, este scriitorul şi criticul de artă Corneliu Ostahie.
Desenele lui Gabriel Manolescu par a avea ca materie primă rigoarea liniilor, pe care creaturile sale fantastice, paradoxal, o contrazic şi o confirmă, în acelaşi timp.
De altfel, de la proiectarea de maşini şi utilaje, la designul de interior şi amenajări spectaculoase, parcursul  profesional al lui Gabriel Manolescu a reflectat preocuparea sa pentru rigoare şi imaginaţie, împlinită, constant, în pasiunea pentru grafică.
Lucrările lui de grafică alb-negru sau color - prezente, de-a lungul anilor, în diferite expoziţii de grup din ţară şi din străinătate, numeroase dintre ele găsindu-se azi în colecţii particulare din România, Belgia, Franţa, Portugalia, Germania sau Statele Unite - sunt tot atâtea proiecte în care “produsul”, fie el o floare, o pasăre, un balon, un peisaj, un chip, ori un oraş halucinant văzut din cer, funcţionează. Priveşti şi îţi este clar că, deşi nebuneşti, ireale, toate sunt palpabile, pe toate le simţi respirând, deplasându-se, mirosind, luminând, zburând.
Şi nu mai ştii dacă fantezia a simţit nevoia de rigoare pentru a se automodela în forme “acceptabile” percepţiei comune, sau rigoarea însaşi, sătulă de obscuritatea cuminţeniei, a căutat structuri noi pentru a continua să existe.
De fapt, nu are nici o importanţă, atâta vreme cât primeşti în dar o poveste neştiută a lumii pe care credeai că o cunoşti.
Organizator: SYNCHRO ART
Sponsorul evenimentului: ZAREA
Parteneri media: ArtAct Magazine, Modernism.ro, Șapte Seri, Veioza Arte, Senso TV/ARTE, AdevărulTv.net, Onlinegallery.ro, 4Arte, Agenția de cARTE, Vernisaje.com
Iubitorii de artă vor putea admira lucrările ce vor fi expuse la Grand Cafe Galleron, în perioada 12 decembrie 2011-12 februarie 2012, zilnic între orele 9.00-24.00. (mai multe detalii despre eveniment la http://www.grandcafegalleron.ro/))
Persoană de contact ( programări de interviuri, rezervări lucrări si informaţii suplimentare legate de eveniment sau artist ): Anca Artimon Andrei, anca.artimon@gmail.com, telefon: 0729.05.84.59