AtelierMix.ro prezent la Salonul Internațional de Design Interior de la Milano 2012


AtelierMix.ro: Lucrările de artă contemporană valorifică stilul natural al locuinţei moderne

AtelierMix.ro, singurul magazin de artă online din România prezent la Salonul Internațional de Design Interior de la Milano 2012, prezintă tendinţele de integrare a artei contemporane în  locuinţa anului 2012
Bucureşti, 26 aprilie 2012: AtelierMix.ro, magazin de artă online, identifică în liniile design-ului modern, prezentate în cadrul Salonului Internaţional de Mobilă de la Milano, ediţia 2012, elementele complementare ce pun în valoare estetica artei contemporane moderne. Astfel, întoarcerea spre un stil natural, combinația de texturi (mat lucios, catifea, blană etc), precum și adoptarea de culori uniforme și naturale – bej, maro, turcoaz, oferă un cadru ideal pentru integrarea lucrărilor de artă contemporane.
„Lucrările figurative și abstracte, de tipul celor realizate de tinerii artişti din portofoliul AtelierMix.ro, au fost apreciate în mod deosebit de către specialiştii vizitatori de la standul pe care l-am pregătit la Salonul Internaţional de Design Interior de la Milano. Ca preferinţe de cultură, japonezii au fost impresionaţi de către expresionismul artistului Daniel Tufiș, în timp ce vizitatorii din țările arabe și rușii au apreciat lucrările pop-art ale Nectariei Radu, iar lucrările abstracte cu tentă naturală ale artistului Marius Burhana au avut succes la publicul italian.”, a declarat Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.
Pentru integrarea tablourilor de artă contemporană în designul locuinței, specialiștii AtelierMix.ro recomandă:
Spațiu
O lucrare de artă contemporană poate personaliza orice încăpere, începând cu holul, care este prima cameră a unei case (astfel într-un hol lung o lucrare de artă poate fi plasată pe peretele opus intrării) și terminând cu living/dormitor, unde tabloul poate fi plasat în zona centrală a camerei  sau pe peretele opus intrării.
Dimensiune
Distanța optimă de la care se poate privi un tablou este de două ori și jumătate latura cea mai mare a acestuia, astfel un tablou de 30x40cm are o distanță optimă de vizualizare de 1m. În funcție de acest criteriu, într-o cameră de 4x5m este recomandat să se aleagă lucrări de până la 1.5m.
Stil
Se pot alege lucrări de artă corespondente stilului de design al locuinței,  care să conțină așadar elemente country, artdeco, clasice etc sau se poate realiza un stil eclectic prin combinarea unui mobilier clasic cu elemente de decor diferite, inclusiv lucrări de artă moderne.
Ateliermix.ro a prezentat în cadrul Salonului 10 picturi, 14 lucrări de grafică și 3 sculpturi sub conceptul “Urban”, cu scopul de a demonstra că arta contemporană românească are potențial de a deveni unul dintre cele mai bune produse de export al țării. Curentele abordate de artiștii care au expus în standul AtelierMix.ro au fost: pop-art – Nectaria Radu, expresionism – Daniel Tufiș, abstract – Marius Burhan și grafică – Mircea Pop.

La târg au participat circa 3.000 de expozanți, inclusiv artiști  din mai multe țări, precum şi 300.000 de vizitatori pe zi. AtelierMix.ro a fost singurul magazin de artă din România prezent la eveniment.

Despre AtelierMix:

AtelierMix.ro este un magazin online de artă, dedicat exclusiv artiştilor români cu viziune proprie, mod de exprimare autentic şi capabili de a crea artă cu potenţial de patrimoniu. Scopul proiectului este să obţină vizibilitate naţională şi internaţională pentru artiştii români şi să promoveze accesul unui public cât mai larg la achiziţiile de obiecte de artă autentice.

Printre artiștii cu care AtelierMix.ro a colaborat până în prezent se numără Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Călinescu, Ruxandra Răileanu, Daniel Tufiș, Claudiu Ciobanu, Dragoş Burlacu, Nectaria Radu, Irina Neacșu, Alexandru Lupșe etc. Printre activitățile desfășurate de AtelierMix.ro pentru promovarea artiștilor plastici se numără vernisaje deschise publicului larg și vernisaje organizate pentru un public restrâns, în țară și străinătate, precum și participare la târguri naționale și internationale de design interior.