Krilija – expoziție personală Adrian Iurco la ART HUB


Krilija  – expoziție personală Adrian Iurco la ART HUB

Joi, 12 septembrie 2013, vă invităm la ART HUB de la ora 19.00 la vernisajul expoziției de pictură și desen Krilija semnată de artistul Adrian Iurco. Expoziția durează până pe 9 Octombrie 2013 și poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul 12.00- 16.00 sau cu programare telefonică/via email.

Expoziția este curatoriată de Nona Șerbănescu și deschide sezonul de toamnă la ART HUB. Pentru mai multe detalii puteți accesa arthub.ro sau pagina de Facebook a evenimentului (http://www.facebook.com/events/199884503521323/).

Pasiunea pentru pictura în frescă l-a purtat pe Adrian Iurco, originar din Tulcea, de la muntele Athos până în Moscova și Londra unde a învățat, a expus și a susținut cursuri. Lucrările sale au aparut în expoziții de grup în Marea Britanie (Sacred Space Gallery din Londra) și Statele Unite (Judson Gallery din Los Angeles). În țara natală, Adrian a expus în București ultimele sale proiecte ’’Pata Umană’’, expoziție personală la Carol 53 și ‘’Chipuri și stări’’ la  Palatul Parlamentului.

Krilija este un proiect de suflet al artistului, izvorât din nevoia de a lua atitudine față de conflictul sirian și, în general, față de orice confruntare armată în care apar victime umane:
Da, sunt nori și aripi, iar jos războaie, oameni deportați, copii și vieti sacrificate în numele dreptății și egalitatii. Această expoziție este pentru ei , dar și pentru cei ce privesc acest spectacol macabru din spatele ecranului, stând comod în fotoliu cu o bere rece după o zi istovitoare la un birou sau după o tejghea, privind acele tragedii ca pe încă un film neo-realist, plin de ‘’surprize’’ frumos și strategic  prezentate de mass-media. [...]
Pentru mulți, războiul poate părea un joc, dar acest joc se termină cu prima victimă ce cade în ghearele morții, poate sub ochii fratelui sau ai mamei, joc nemilos ce poate face ca multe suflete să nu mai aibă șansa de a ridica încă o dată privirea către acești banali nori.
Adrian Iurco, fragmente din manifestul expoziției

Expozița reunește lucrări de pictură în ulei de mari dimensiuni și desene în cărbune și creion realizate în tehnica specific artistului, prin surprapuneri și reveniri, rezultând suprafețe vibrate și prețioase. Subiectul abordat vizează zborul și elemente celeste.
 
Krilija înseamnă aripă. Iar lucrările pe care le expune Adrian Iurco sub acest titlu sunt despre zbor, văzduh, cer, nori, lumină și tot ce mai sălășluiește deasupra noastră. Această soluție a venit după idei de instalații și proiecte interactive, după propuneri de implicare a publicului menite să facă privitorii să înțeleagă dimensiunea dezastrului. Apoi, încet-încet, a decantat toate aceste idei și a ajuns la formula Krilija.
Nona Șerbănescu, curator

Expoziția și evenimentul de deschidere de la ART HUB sunt organizate de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane. Partenerii de presă ai asociației sunt publicațiile: Modernism.ro, VeiozaArte.ro, ArtClue.ro, Vernisaje.ro, Artindex.ro, TVCity.ro, Metropotam.ro, BeWhere.ro și 121.ro.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Despre ART HUB:  ARTHUB, Bd-ul Mărășești nr.107 (intersecția cu Dimitrie Cantemir - zona fostului Budapesta), este noul spațiu de lucru și expunere oferit de Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane comunității artistice din București. Ideea în jurul căreia se construiește conceptul Art Hub este aceea de spațiu multifuncțional oferit spre utilizarea unui număr mare de persoane din domeniul artelor, managementului cultural, publicității și comunicării. Totodată, ART HUB este locul unde timpul poate fi petrecut în mod creativ și plăcut, un spațiu de întâlnire, lucru sau relaxare destinat oamenilor ce activează în domenii artistice sau conexe.

Despre APAC: Principalulele obiective ale Asociației pentru Promovarea Artelor Contemporane sunt acelea de a susţine artiştii contemporani români, și în special pe cei tineri, atât în demersurile lor de creație/producție și expunere către public după cum și familiarizarea publicului larg cu fenomenul cultural contemporan artistic.