22 aprilie a marcat finalul celei de-a doua editii a manifestului PRO-ARTA ‘Traiesc din arta ! Mit sau realitate?’

22 aprilie a marcat finalul celei de-a doua editii a manifestului PRO-ARTA ‘Traiesc din arta ! Mit sau realitate?’. Seara de seara, o medie de 100 de tineri creativi debutanti si nu numai s-au strans intr-un spatiu boem, plin de istorie – in cadrul amfiteatrului Scolii Centrale din Bucuresti -pentru a se bucura timp de o ora si jumatate de tehnicile antreprenorial-artistice ale speakerilor invitati - artisti consacrati din vaste segmente creative, precum:
Luni (18 aprilie): Traiesc din Pictura. Invitati:
IOANA SISEA si DRAGOS BURLACU;
Marti (19 aprilie): Traiesc din Ilustratie. Invitati:
ALEXIA UDRISTE si MADALINA ANDRONIC;
Miercuri (20 aprilie): Traiesc din Teatru. Invitati:
GEORGE CONSTANTINESCU si GEORGE REMES;
Joi (21 aprilie): Traiesc din Muzica. Invitati:
DAN COSTEA si DAN BYRON;
Vineri (22 aprilie): Traiesc din Design. Invitati:
MIHNEA GHILDUS si GABRIEL GELLER;
Moderatorul evenimentului,
BARNA NEMETHI, a fost instigatorul cultural al conferintelor ‘Traiesc din arta! Mit sau realitate?’. Cu un background in fotografie si regie, acesta este unul dintre co-fondatorii fostei agenții Griffon & Swan si al revistei All Hollow.
Si cum o saptamana plina de informatii se incheie cu o bine meritata petrecere, TDA THE PARTY a fost omagiul adus 'clusterelor' creative in cadrul careia au fost invitati artisti consacrati, debutanti si alte persoane devoratoare de arta. Cand ceasul a batut ora 23:00, formatia Crowd Control recunoscuta pentru stilul sau electro-fusion ne-a invitat intr-o calatorie deosebita la granita subtire dintre manifest social, indietronica, 8-bit music si dub.

Aceasta a doua editie a evenimentului Traiesc din arta! Mit sau realitate? nu face decat sa traiasca prin numarul mare de participanti, numar ce atesta nevoia societatii artistice de a afla tehnici noi sau deja utilizate despre arta ca motor al economiei, prilej cu care, echipa Artivist va organiza in luna septembrie editia cu numarul trei.
Ana Blandiana spunea: ‘puterea artei este mai perena decat puterea politica si investitia in spiritualitate si cultura da adevarata maretie a unei epoci.’ – aprobam!
Premiile speakerilor au fost oferite de Artistique Shop, Domeniile Samburesti si Skullcandy Romania.
Premiile oferite participantilor au fost acordate de Printoteca, Teatrul De Arta Bucuresti, unteatru și CurteaVeche Publishing.
Dintre sustinatorii ce s-au implicat in realizarea acestui proiect, pot fi amintiti: AQUA Carpatica, Audio Sys, Brigada de Voluntari, Arhi Plot Café si nu in ultimul rand Scoala Centrala din Bucuresti pentru ca a gazduit evenimentul pe durata celor 5 seri consecutive.
Pentru un rezumat vizual al tuturor celor 5 zile:
- puteti accesa link-ul cu albumul evenimentului ->
https://goo.gl/Lu37dx
- puteti downloada toate fotografiile, accesand link-ul ->
https://we.tl/sDOwEBTyKr
Photo credits:
Andrei Musat

Pentru un rezumat visual
TDA THE PARTY, puteti accesa link-ul -> https://goo.gl/KhH6uN
Photo credits:
Andrei Musat
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ARTIVIST este o miscare a trei tineri - artisti, visatori si activisti ce doresc sa redea societatii simtul esteticii locale, sa educe, sa inspire viitoarele generatii si, cel mai important, sa consume ‘Fabricat in Romania’ prin desfasurarea de activitati culturale. Aceasta a fost infiintata in luna decembrie a anului 2015 si pana in prezent a reusit sa aiba impact asupra a sute de viitori artisti debutanti.
Misiunea: sustinerea tinerilor artisti prin proiecte culturale menite sa ofere acestor clustere creative posibilitatea unei formari profesionale in domeniul culturii - inclusiv management cultural si educatie culturala.
FB: artivistmovement
Instagram: miscareaartivist
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Promoterii artelor: Blitz TV, IQads, COOPerativaUrbana, Art Line, Revista CARIERE, Fundatia Calea Victoriei, VernisajeArtEvents, Revista Atelierul, DanaArtGallery - Proiect sustinut de Teatrul Odeon, Buna dimineata, Bucuresti, Ceasca de Cultura, Asociatia Operatorilor Culturali, Revista ARTA, Urbo.ro si 9AM.ro.
Radio-ulevenimentului: 
Radio Bucuresti FM

Pe curand!
Echipa
ARTIVIST