Cea de-a treia ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari 2016, PALATUL DACIA-ROMÂNIA

2016 @ PALATUL DACIA-ROMÂNIA
Cea de-a treia ediție a Pavilionului de Artă București – Art Safari, cea mai mare expoziție de artă din România, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului București, sub patronajul UNESCO și al Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor UNESCO, va avea loc în Palatul Dacia-România, în perioada 5-15 mai 2016.
Situată în Centrul istoric al Bucureștiului la adresa Str. Lipscani nr. 18-20, clădirea monument istoric Palatul Dacia-România (1880) va găzdui acest amplu eveniment de artă.
Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, declară despre acest parteneriat: “Mă bucur că această clădire monument își regăsește locul pe harta culturală a orașului și că își va redeschide porțile cu un eveniment cultural internațional. Primăria Municipiului Bucureşti îşi propune astfel să susţină activ iniţiativele de activare urbană şi educaţie culturală prin artă. După o perioadă lungă în care nu a fost accesibil publicului, fostul Palat al Societății de Asigurări Dacia, prima societate românească de asigurări, va reintra în circuitul cultural al orașului odată cu parteneriatul dintre Primăria Municipiului București și Pavilionul de Artă București – Art Safari.”
Echipa Art Safari este onorată să anunțe că expoziţia centrală Art Safari București 2016, ediția a 3-a (5-15 mai 2016), dedicată sărbătoririi Centenarului mişcării Dada, o va avea drept curator pe doamna Raya Zommer-Tal, Director și Curator Șef al Janco-Dada Museum din Ein Hod (Israel), expert internațional în studiul mișcării Dada și al operei lui Marcel Iancu.
Raya Zommer-Tal (n. Haifa, 1958), din 1988 Director și Curator Șef al Janco-Dada Museum din Ein Hod, este curatorul a peste 100 de expoziții. Cercetările sale și numeroasele studii publicate se concentrează asupra artei contemporane, mișcării Dada și opera lui Marcel Janco. A participat la numeroase conferințe internaționale în Israel și în străinătate, unde a susținut prezentări ale cercetărilor sale. A fost de asemenea Consilier în domeniul Artei în cadrul Ministerului pentru Integrarea Imigraților din Israel și companiei Israel Electricity Corporation Ltd; curator invitat în cadrul unor importante spații de artă contemporană din lume; membru al diverselor comitete profesionale din cadrul Consiliului Muzeelor, Asociației Muzeelor din Israel, Fondul Cultural din Haifa și comitetul “Amanu La’am” etc. Absolventă a Facultății de Artă și Studii Israeliene, Universitatea din Haifa, a absolvit în 1985 Muzeologia la Universitatea din Tel Aviv, continuându-și studiile post-universitare în cadrul Departamentului de Artă al Universității din Haifa. Dna. Zommer-Tal a fost Director Adjunct al Hecht Museum, Universitatea din Haifa, din 1984 și până la numirea sa la Muzeul Janco-Dada.

http://www.artsafari.ro/ro/