Festivalul de Arhitectură ARKA 2010 / Iaşi

Asociaţia Studenţilor Arhitecţi Iaşi (ASAI) vă invită să participaţi in perioada 16-22 mai la a doua ediţie a Festivalului de Arhitectură ARKA (Architecture.REvolution.Knowledge.Art).
Prin diversitatea pe care o propune o săptămână de evenimente, se vrea exploatarea a câtor mai multe planuri: de la arhitectură la arte plastice, de la muzică la teatru, de la fotografie la film,
cu scopul de a promova tot ce este nou din punct de vedere cultural-artistic



































Tematica acestei ediţii este “Articulaţie”, iar toate evenimentele se vor desfăşura sub emblema acestui cuvânt, entităţi unite prin legături ce vor avea ca finalitate întregul.
Scopul acestui proiect este realizarea unui cadru de informare şi participare activă a celor interesaţi de actualizarea arhitecturii şi a artelor, de ritmul cu care se dezvoltă exprimarea creativă în artă.
In cadrul festivalului, workshop-ul de arhitectura reprezinta coloana vertebrala, activitatea principala care ofera participantilor ocazia de a pune în practica un concept dezvoltat într-o forma materiala concreta.
Tema acestei editii este “articulatie”, potrivit careia va fi realizat un pavilion format dintr-o suita de module interconectate. Acestea vor fi definite individual printr-o functie de tipul unui spatiu expozitional, unui loc destinat socializarii sau pur si simplu sub forma unui parcurs vizual-tactil impresionant. Pavilionul va fi conturat ca un întreg pe durata a cinci zile de workshop sub îndrumarea unor traineri, iar constructia propriu-zisa va avea loc într-un spatiu public din centrul orasului.
Aceasta activitate va avea ca urmare o conferinta la care sunt invitati sa participe toti cei interesati.
Vor avea loc şi un workshop de fotografie şi unul de Haute-Couture, urmat de o prezentare de modă.

Pentru mai multe detalii şi înscrieri: arka.asai.ro

sursa:  http://artboom.ro