Costumul şi Arta - lector: Cristina Niculae, Ceainăria Infinitea



Costumul şi Arta - lector: Cristina Niculae, din 24 noiembrie, Ceainăria Infinitea, Bucuresti

„Moda este un limbaj care se creează pe sine prin haine pentru a interpreta realitatea.”
                                                                                                              (Karl Lagerfeld)

Cristina Niculae, în colaborare cu Ceainăria Infinitea, organizează, începând cu data de 24 noiembrie, o serie de 5 ateliere despre istoria costumului, modă şi artă.
Atelierele se vor desfăşura în fiecare sâmbătă, de la ora 10:00, la Ceainăria Infinitea – Salon de carte şi ceai (Str. Grigore Romniceanu, nr. 7), un loc cu o atmosferă specială, care respiră comfort, bun gust şi artă. Bucuria oferită de savoarea ceaiului şi prăjiturilor va fi completată de imaginile modelor de altădată: falduri, bijuterii, culori şi forme.
Ce este moda? De ce o urmăm? Cum şi de ce au evoluat creaţiile vestimentare? Este superficialitatea un atribut al modei? Cum a influenţat arta vestimentaţia? Sunt doar câteva dintre întrebările care îşi caută răspunsul pe parcursul acestor întâlniri, cercetând rolul şi importanţa costumului şi aspectului vestimentar în societate. În acest sens, este necesară analiza istoriei sale şi a tuturor instanţelor în care s-a manifestat. Pornind de la primele reprezentări din Antichitate, ajungem la complexitatea modei contemporane. Fiecare întâlnire va consta dintr-o prezentare generală, discuţii şi un studiu de caz. După terminarea seriei de ateliere, participantul va fi capabil să îşi explice din punct de vedere artistic şi antropologic rolul costumului şi să înţeleagă acest fenomen în raport cu ansamblul culturii vizuale.
Cristina Niculae este studentă la Facultatea de Istoria Artei, Universitatea Bucureşti. În prezent, este redactor permanent la revista Art Out. A urmat numeroase cursuri şi programe de voluntariat şi practică în domeniul cultural şi artistic şi a participat la conferinţe şi evenimente de actualitate.
Pentru detalii, tarife şi înscrieri, accesaţi pagina:
 http://cristinaniculae25.wix.com/costumulsiarta
Eveniment recomandat de Ceainăria Infinitea, revista Art Out, Şapte Seri, Metropotam.ro, ÎnStilulmeu.ro, Vernisaje.com, Alte Arte, Ceaşca de Cultură şi WebCultura.