Come to Crash, o instalatie de sunet Timon Botez, Galeria Galateca


Come to Crash. A strident encounter with Timon Botez." Proiectul face parte din expozitiile desfasurate in cadrul EBienalei, bienala internationala de arta contemporana asociata Festivalului George Enescu.

'Come to Crash. A strident encounter with Timon Botez' este o instalatie de sunet contextuala si efemera semnata de artistul romano-norvegian Timon Botez ce porneste de la ideea ca obiectele, prin greutatea si forma lor, au un sunet inerent.

"Cand un obiect este proiectat in aer, valul de energie care colapseaza in spatele acestuia genereaza un vid. Aceasta scurta cavitate produce un sunet, oferindu-i obiectului o voce" ne impartaseste Timon Botez. Proiectul combina noile tehnologii digitale cu o serie de structuri din lemn intr-un aranjament vizual si senzorial ce duce cu gandul la o orchestra virtuala.

'COME TO CRASH' este a treia instalatie-orchestra de mari dimensiuni a artistului Timon Botez. Instalatia sa anterioara "Argument Infinit" a fost expus in 2012 in orasul industrial si falimentar Detroit din SUA, in timp ce "LYDUR" a fost gazduita de Centrul Norvegian de Design si Arhitectura din Oslo, Norvegia in 2010. Botez locuieste si lucreaza din 2013 in Oslo dupa ce a studiat si lucrat timp de16 ani cumulat in Londra, Boston si New York.

Pe langa instalatia de arta a lui Timon Botez de la Galateca, in 2013 EBienale se extinde in afara spatiului Salii Palatului, pregatind publicului noi provocari prin experimente - instalatie si light-design, atat in aer liber cat si in galeriile de arta partenere.

Expozita poate fi vizionata pana pe 28 septembrie

http://www.timonbotez.com/
http://www.cometocrash.com/
http://www.galleristorck.com/

http://www.vice.com/ro/read/sculptura-in-sunet

Dupa vernisaj discutii informale cu artistul si curatorii in Control Club.
www.facebook.com/clubcontrol
www.control-club.ro